'Jumbo beter dan Albert Heijn'

Consumenten zijn meer tevreden over Jumbo dan over Albert Heijn. Dat blijkt uit cijfers van het consumentenplatform wugly.nl, gepubliceerd in het vandaag verschenen honderdste nummer van RetailTrends.

Jumbo scoort over de afgelopen vijftien maanden op basis van 1902 reviews gemiddeld een 8,2, terwijl Albert Heijn over dezelfde periode een 7,5 krijgt op basis van 1136 beoordelingen. Opvallend is dat Jumbo een dip kende in december. Albert Heijn scoorde tijdens de feestmaand niet alleen hoger dan Jumbo, maar scoorde ook hoger dan het branchegemiddelde. Dat was de enige keer dat dit gebeurde in vijftien maanden.

De twee supermarktketens zijn beoordeeld op de onderdelen prijs/kwaliteit, assortiment, aanbiedingen, prijsniveau, personeel en service. Alleen op het onderdeel aanbiedingen weet Albert Heijn bijna het hele jaar beter te scoren dan Jumbo en het branchegemiddelde. Jumbo maakt het verschil vooral op prijsniveau. Waar Albert Heijn slechts één keer hoger scoort dan een zeven (in november), presteert Jumbo geen enkele keer onder de 7,3. Op het onderdeel assortiment presteren beide supers beter dan de concurrentie. Slechts in één van de vijftien maanden scoort Albert Heijn onder het branchegemiddelde.

Kijk op de Facebookpagina van RetailTrends Media voor de vergelijking van van Wugly weergegeven in een grafiek.

Bekijk de complete cijfers in de rubriek RetailReview in het honderdste nummer van RetailTrends. Daarin worden elke maand retailformules belicht die door consumenten zijn beoordeeld op wugly.nl. Klik hier voor een abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!