Winkelen van toekomst in proeftuin Venlo

Innovatieve retailers die willen experimenteren met hun winkelconcept kunnen binnenkort terecht in een proeftuin in Venlo. Verschillende winkeliers, vastgoedeigenaren en retailpartners slaan de handen ineen voor het project, waardoor gunstige huurvoorwaarden en gemakkelijke communicatie ontstaan. Dat schrijft Textilia op haar site. 

In de proeftuin moet een beeld worden geschetst van het winkelen van de toekomst. Winkeliers onderzoeken verschillende manieren waarop kan worden ingespeeld op de problemen in de retail, die zijn ontstaan door de economische omstandigheden, het veranderende koopgedrag van consumenten, de opkomst van de e-commerce en de groei van het aantal leegstaande winkelpanden. Zo kunnen producten bijvoorbeeld via een lcd-scherm aan de klant worden getoond, om vervolgens online te worden besteld en thuis te worden afgeleverd.

Initiatiefnemer Venlo Partners heeft een intentieovereenkomst getekend met partners als CBW-Mitex en LG Electronics, die de technische ondersteuning levert aan de testende ondernemers. Daarnaast is het project in gesprek met in totaal 33 partijen, die zich tijdelijk in het centrum willen gaan vestigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!