'Aldi in gesprek over Fresh & Easy'

Tesco bekijkt de mogelijkheden om dochteronderneming Fresh & Easy te verkopen. De keten staat in de belangstelling van zowel Aldi Süd als Trader Joe's, de Amerikaanse keten van Aldi Nord. Philip Clarke, chief executive van de grootste Britse retailer, is voor de gesprekken naar de Verenigde Staten gevlogen.

Volgens The Telegraph heeft Tesco, dat het verliesgevende onderdeel afgelopen december al in de verkoop zette, meerdere opties. De retailer kan Fresh & Easy verkopen aan een rivaal, een belang in de keten verkopen of de keten sluiten en per onderdeel verkopen. Zo kunnen de 220 winkels aan de westkust van de Verenigde Staten en het distributiecentrum aantrekkelijk zijn voor projectontwikkelaars.

De keten werd in 2007 opgericht om het gat tussen grote supermarkten en kleine lokale gemakswinkels op te vullen. Het kwam echter in moeilijkheden door de financiële crisis en kritiek op het aanbod. De potentiële koper Aldi Süd heeft met de Aldi-formule ongeveer twaalfhonderd vestigingen in de Verenigde Staten, Aldi Nord met Trader Joe's 355.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!