'Lego-moskee' uit de handel

Lego stopt met de verkoop van een bouwpakket dat teveel op een moskee zou lijken. Jabba's Paleis, zoals het onderkomen van de gelijknamige Star Wars-figuur is genoemd, kreeg in januari de nodige kritiek van Turkse moslims uit Oostenrijk. Volgens de gemeenschap zou de Deense speelgoedfabrikant er een anti-Islamitisch statement mee maken.

Het paleis zou te veel gelijkenissen hebben met de Hagia Sophia-moskee in Istanbul en de Jami al-Kabir-moskee in Beiroet, terwijl de schurk Jabba zelf gebruikt zou worden om 'de voordelen over Oriëntaalse en Aziatische types als bedriegers en criminelen te bedienen'. Volgens de Britse krant The Independent haalt Lego het speelgoed naar aanleiding van deze kritiek begin volgend jaar uit de winkels.

In een reactie aan de Amerikaanse nieuwssite TheBlaze ontkent de fabrikant gezwicht te zijn voor de kritiek. "Wat op dit moment wordt geschreven is onwaar", zegt Michael McNally, directeur Brand Relations van Lego. "Zoals gewoonlijk hebben producten uit de Star Wars-serie een verkoopcyclus van een tot drie jaar, waarna ze uit de schappen verdwijnen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!