Jumbo geeft gratis vleesvervangers weg

Jumbo gaat twee miljoen pakjes vegetarisch vlees uitdelen. Klanten van de supermarktketen krijgen in heel Nederland bij de aankoop van vlees, vis of een vegetarisch alternatief een gratis vleesvervanger van Vivera of de Vegetarische Slager. Initiatiefnemer Natuur & Milieu noemt de uitdeelactie, die woensdag 10 april van start gaat, de grootste ooit.

"We laten Nederland massaal kennismaken met lekkere en gezonde alternatieven voor vlees", zegt Olof van der Gaag, hoofd marketing en campagnes. De organisatie probeert zo mensen de overstap te laten maken naar minder vlees. Colette Cloosterman-van Eerd, directeur formule en marketing van Jumbo, kan zich vinden in die doelstelling. "Ik hoop dat we met deze actie veel mensen inspireren om af en toe te kiezen voor een gezond en duurzaam alternatief voor vlees", zegt zij.

De Nationale Postcode Loterij schonk Natuur & Milieu 2,5 miljoen euro om Nederland bekend te maken met zulke vleesvervangers. Zo wijst de stichting erop dat wanneer er een dag in de week geen vlees gegeten wordt, de CO2-uitstoot afneemt alsof er jaarlijks een miljoen auto's van de Nederlandse weg gehaald worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!