‘Hondenvlees in gehaktballetjes’

Na het paardenvleesschandaal lijken Spaanse bedrijven nu ook honden- en kattenvlees te hebben verwerkt in diervoeding en gehakballetjes. Dat schrijft de Telegraaf. Volgens het ochtendblad is de Spaanse politie-eenheid Guardia Civil bezig met een onderzoek waarin ook een link wordt gelegd met een recent opgedoekte vleesgroothandel uit Amsterdam.

De afdeling natuurbehoud van de Guardia Civil heeft lokale media inmiddels gemeld dat zij een georganiseerde criminele bende op het spoor is die waarschijnlijk huisdieren en klein wild verwerkte in de productie van voeding. Deze etenswaren werden zonder verdere gezondheidscontrole de markt opgebracht. Uit onderzoek blijkt dat het vlees dna-sporen van honden en geiten bevat.

Het onderzoek is gestart na meerdere klachten van Olga Costa, een eigenaar van een hondenasiel, over een bedrijf uit Pontevedra. “De firma in kwestie haalde in ruil voor een redelijke slachtvergoeding overleden huisdieren op bij mensen thuis”, stelt Costa. “Wanneer de eigenaar van zo'n beestje nog even afscheid wilde nemen, dan werd hem bot de deur gewezen. Enkele dagen nadat de beesten waren opgehaald, was er geen spoor meer te ontdekken.”

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft nog geen officiële mededeling gehad over het hondenvlees, maar wil vandaag om opheldering te vragen bij haar Spaanse evenknie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!