'Geheime filmopnames Media Markt wijdverbreid'

De opname van beelden van personeel met een verborgen camera in de Media Markt-vestiging in Leeuwarden staat niet op zichzelf. Ook in vier winkels van zusterformule Saturn zijn medewerkers zonder toestemming gefilmd. Dat heeft de elektronicaretailer donderdag bevestigd.

In de vestigingen van Saturn in Heerhugowaard, Zaandam, Hoofddorp en Amersfoort werden eveneens beelden geschoten voor 'interne trainingsdoeleinden', laat het winkelbedrijf weten. Volgens CNV-bestuurder Martijn den Heijer worden echter in alle winkels van de Media-Saturn holding werknemers zonder toestemming opgenomen.

Mystery shoppers legden met een verborgen camera en microfoon de klantvriendelijkheid van werknemers van Media Markt Leeuwarden vast, meldde De Telegraaf donderdag. “Via een affiche in de kantine werden we uitgenodigd voor een ‘bioscoopavondje’ op zondagavond”, aldus een medewerker van het filiaal in Leeuwarden. “Toen de baas erachter kwam dat mensen al andere plannen hadden voor hun weekend, stelde hij de bijeenkomst verplicht." Daar kregen de werknemers de beelden te zien, inclusief commentaar van een medewerker van de Media-Saturn Holding.

De retailer is uit de bocht gevlogen, stelt vakbondsbestuurder Gea Lotterman. Zo mogen werkgevers niet zonder toestemming beelden van het personeel opnemen. "Maar buiten dat het wettelijk gezien niet geoorloofd is, kun je ook spreken van een grote mate van onfatsoen als je zo met je werknemers omgaat", meent Lotterman. De vakbond roept medewerkers dringend op om zich bij hen te melden.

Media Markt Saturn Holding Nederland liet weten dat de beelden inmiddels gewist zijn.

Eerder: Media Markt filmt personeel met verborgen camera

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!