'CDA Enschede wil rooftasverbod'

Het CDA in Enschede wil een gemeentelijk verbod invoeren op zogenaamde rooftassen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De politieke partij volgt daarmee het advies op van Detailhandel Nederland, dat eerder een landelijk verbod van de tassen bepleitte. CDA-raadslid Koc hoopt zo het aantal winkeldiefstallen in te perken. Momenteel worden er volgens het CBS jaarlijks 665 diefstallen geregistreerd in de Twentse stad.

Een rooftas is bekleed met zilverfolie zodat detectiepoortjes de inhoud niet kunnen scannen. Volgens Detailhandel Nederland wordt bij tachtig procent van de winkeldiefstallen een rooftas of ander geprepareerd voorwerp, zoals jassen, rokken en kinderwagens, gebruikt. De belangenbehartiger van winkeliers meent dat van het opnemen van een verbod in de apv een preventieve werking uitgaat als de politie ook invalswegen of bij de grens controleert op de aanwezigheid van de rooftassen.

Volgens Detailhandel Nederland hebben naast Enschede inmiddels 58 van de honderd grootste winkelgemeenten een rooftasverbod in de apv hebben opgenomen. In 2007 hadden dertien van de vijftig grootste gemeenten zo’n verbod.

Eerder: 'Winkeldiefstal vormt steeds grotere bedreiging'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!