PayPal financiert eBay-verkopers

PayPal gaat leningen verstrekken aan online retailers op eBay. Het online betaalsysteem testte tot voor kort een financieringsprogramma in Groot-Brittannië, waarbij een vooraf geselecteerde groep verkopers geld kon lenen. "Die pilot is afgelopen. We werken nu aan een volledige uitrol van de plannen", zegt een woordvoerder van PayPal.

De eBay-dochter werkt daarbij samen met United Kapital, dat gespecialiseerd is in het geven van voorschotten aan kleinere retailers. Daarmee springt het concern in op de leegte die banken na de financiële crisis van 2008 hebben achtergelaten. Voor kleine online spelers was het een tijdlang onmogelijk om geld voor hun formule te lenen.

Retailers op eBay krijgen, op basis van voorgaande verkopen op de marktplaats, binnen drie dagen na de aanvraag tot 25 duizend pond (bijna dertigduizend euro) gestort op hun account. Met dat geld kunnen ze onder meer adverteren, nieuwe producten inslaan, de website vernieuwen, fysieke winkels opknappen of personeel aannemen. Hun kredietrisico bepaalt tegen welk tarief het bedrag verkregen kan worden. De lening wordt terugbetaald door bijvoorbeeld een bepaald percentage van elke verkoop aan PayPal af te staan.

Amerikaanse eBay-verkopers kunnen eenzelfde pilot nog dit jaar verwachten. Met dit programma gaat eBay concurrent Amazon achterna. De grootste etailer van de wereld lanceerde voor afgelopen zomer hun eigen Amazon Lending.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!