Albert Heijn houdt lancering Ageviewer tegen

Albert Heijn stelt het inzetten van het elektronische leeftijdscontrolesysteem Ageviewer steeds verder uit. Hoewel zeventig franchise-winkeliers er klaar voor zijn om het systeem bij elke kassa te plaatsen, houdt de formule de boot af en is ze bang dat het klantontvriendelijk is.

Begin februari riepen GGD Nederland, het Trimbosinstituut en het Nederlandse Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) supermarken al op om Ageviewer te installeren. "De aankoopleeftijd gaat omhoog, waardoor de naleving van leeftijdscontrole naar mijn verwachting daalt van dertig procent naar vijf procent. Tegelijkertijd wordt de pakkans groter door de groei van het aantal inspecteurs", aldus Agevierwer-bedenker Sander Sciarone.

Momenteel worden de leeftijdscontroles door caissières gedaan. Ook wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals de ID-scanner, een apparaatje dat aan de hand van een identiteitsbewijs uitrekent of de klant volwassen is. Volgens de AH-franchisers zou de Agevierwer de druk bij de caissière wegnemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!