Zeven supers nemen deel aan pilot alcoholcontrole

Zeven supermarkten in de Friese gemeente Weststellingwerf doen mee aan een pilot om de verkoop van alcohol beter te controleren. De supermarkten in Friesland zijn de eersten die deelnemen aan de zogenaamde ‘Jong Proef Preventie Methodiek’.

De participerende supermarkten zijn de C1000 en Lidl in Noordwolde en de Poiesz, Lidl, Aldi, C1000 en Jumbo in Wolvega. Dinsdag 9 april ondertekenen zij het convenant ‘Jong Proef Preventie Methodiek’. Middels deze afspraak willen zij de alcoholverkoop van jongeren onder de zestien bestrijden.

De deelnemende supermarkten deponeren een geldbedrag, waarna ze in een jaar zes keer bezocht worden door het Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) en door jongeren onder de zestien jaar. Zij controleren of de supermarkten naar de id-bewijzen van de jongeren vragen. Wanneer dit goed gaat, krijgen de retailers het geldbedrag terug. Bij een overtreding zijn ze een kwart van hun geld kwijt. Bij de vierde overtreding mogen de supermarkten niet meer deelnemen aan de proef.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!