New York Pizza voorziet flinke uitbreiding

New York Pizza opent dit jaar 22 nieuwe vestigingen, waaronder de eerste twee filialen in Duitsland. Daarmee komt het aantal filialen van de Nederlandse pizzaketen op 130. Volgens directeur Philippe Vorst is er in ons land uiteindelijk ruimte voor 170 tot 180 vestigingen.

Om de ambities bij te kunnen benen werd afgelopen week een nieuwe deegfabriek in gebruik genomen, waarmee de productie is verdubbeld. Het oude gebouw in Amstelveen is daarvoor platgegooid, waarna op dezelfde plek vooral in de hoogte is uitgebreid.

De grotere nieuwbouw is niet zonder risico's. De productiecapaciteit is flink vergroot, maar wordt nog niet volledig benut. "We hebben uitgebreid omdat het nodig was voor onze eigen vestigingen", zegt directeur Philippe Vorst in maandag het Algemeen Dagblad. Ook levert New York Pizza als groothandel aan La Place en Center Parc. "Omdat we toch bezig waren hebben we maar flink bijgebouwd. Een risico want contracten liggen er niet. Maar een potentiële grote klant uit het buitenland is al twee keer komen kijken."

De Nederlandse groei zit onder meer in de opening van meer shop-in-shops. Bij die strategie wordt de samenwerking aangegaan met onder meer lokale snackbars en Subway, die voor minstens 35 vierkante meter aan ruimte reserveren voor New York Pizza. Zo probeert de keten ook kleine verzorgingsgebieden te bedienen.

En dan is er dus de betreding van de Duitse markt. "In Keulen gaan twee vestigingen open. Als het daar lukt, dan boren we een nieuwe markt aan", aldus directeur Hans Miete. Uitbreiding in België is voorlopig niet aan de orde. De pizzaketen moest daar in november 2011, ondanks een gewillige markt, de winkel sluiten. "Het probleem is dat de horeca drijft op zwart geld: de helft wordt niet opgegeven aan de belastingen", zegt Vorst. New York Pizza weigert daar echter aan mee te doen. "Wij versturen geen vervalste facturen. Dus dat kan niet", besluit Miete.

Eerder: New York Pizza breidt uit naar Duitsland

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!