IKEA investeert in Nederlandse textielverftechiek

IKEA GreenTech investeert in het Nederlandse DyeCoo Textile Systems. Het venture capital bedrijf ondersteunt daarmee een nieuwe technologie voor het verven van textiel. De Nederlandse innovator gebruikt gerecycled koolstofdioxide (CO2) in plaats van het traditionele water met chemicaliën.

Eerder investeerde ook Nike in de eerste leverancier van zulke verfapparatuur, omdat het 'consumenten, het bedrijfsleven en het milieu ten goede komt', stelt Hannah Jones, vice president business & innovation van het sportmerk. Waar de textielindustrie doorgaans een van de grootste verbruikers van water is, hoeven gebruikers van deze machines geen afvalwater te lozen.

Daarnaast levert het de textielindustrie een kostenbesparing op, doordat geen grote hoeveelheden water en chemicaliën benodigd zijn. "Door te investeren in het DyeCoo-systeem kunnen we grotere productievolumes mogelijk maken", vult Steve Howard, chief sustainability officer van IKEA Group, daarbij aan. De machines zijn voorlopig alleen geschikt voor het verven van polyester, maar met de investering van de Zweedse meubelketen moet de ontwikkeling van machines voor het verven van katoen versnellen.

IKEA GreenTech treedt daarvoor samen met onder meer Nike op als minderheidsinvesteerder (minder dan twintig procent). In ruil voor de investeringen verlangt het dochterbedrijf van IKEA minimaal tien procent aan aandelen of eigendom. Specifieke financiële details worden echter niet bekend gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!