Verkoop van occasions daalt licht

Autobedrijven verkochten in het eerste kwartaal 260.100 tweedehandse auto's. Dat is een daling van 3,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

Het aantal nieuw verkochte auto's (115.843) nam in de eerste drie maanden van 2013 af met ruim dertig procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar terug, maakte Bovag vorige week al bekend. De consument is dan ook op zoek naar kleine, zuinige occasions, zegt Paul de Waal van de Bovag in het Algemeen Dagblad. "In crisistijd laten mensen zich toch meer leiden door hun portemonnee. Met een tweedehands heb je lagere afschrijvingskosten", verklaart hij. Consumenten verkochten elkaar de eerste drie maanden 184.500 auto's, 3,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aanbod van tweedehands is de laatste tijd afgenomen, doordat er minder (voormalige) lease-auto's beschikbaar zijn en er meer tweedehands voertuigen worden geëxporteerd. De prijzen zijn daarom aardig op peil gebleven, ziet De Waal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!