Nieuwe ontslagronde bij Neckermann

Neckermann ontslaat de komende maanden opnieuw 65 werknemers. Na een eerdere ontslagronde die 172 mensen hun baan kostte, verdwijnt nu een totaal van 47 fte's. Directeur Andreas Ezinga hoopt de etailer zo weer financieel gezond te maken.

Een deel van de callcentermedewerkers is bijvoorbeeld niet meer nodig, omdat klanten op de nieuwe website met meer vragen terecht kunnen. Het aantal ontslagen valt waarschijnlijk nog hoger uit, verwacht Niels Suijker van FNV Bondgenoten. Zo verhuist de commerciële afdeling van Neckermann van Sint Jansteen naar Zeist. "Als de medewerkers niet mee willen, dan houdt hun dienstverband bij het webwinkelbedrijf op", zegt Suijker.

In Zeist komt de afdeling dichterbij leveranciers en partners te zitten. "Daarnaast kunnen de commerciële medewerkers van Neckermann.com direct samenwerken met Bulls & Birds en YourTablet om de e-commerce activiteiten verder uit te breiden", zegt Axtivate, de eigenaar van de etailer. Neckermann moet uiteindelijk doorgroeien naar een plek in de top vijf van grootste etailers in de Benelux.

Eerder: Neckermann schrapt derde Nederlandse personeel

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!