CBL wil namen afnemers 'verdacht' vlees

De namen van afnemers van het verdachte vlees van Willy Selten moeten zo snel mogelijk bekend gemaakt worden. Daar dringt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op aan. Supermarkten willen de affaire graag zo snel mogelijk oplossen, maar hebben volgens het CBL informatie nodig.

Daarnaast hebben leveranciers twee weken de tijd gekregen om het vlees weer op te sporen, terwijl daar in de wetgeving maximaal vier uur voor staat, stelt het CBL. De vleeswerker uit Oss kwam woensdag in opspraak nadat de NVWA opriep tot opsporing en vernietiging van vijftig miljoen kilo rundvlees van de producent. De herkomst van dit vlees is onduidelijk, terwijl Selten in februari al in opspraak raakte voor het mengen van paardenvleessnippers in zogenaamd puur rundvlees.

Het is echter zoeken naar een speld in de hooiberg, stelt directeur Jaap Bastmeijer van Nettorama. "De industrie weet het zelf ook niet." Daarom moet de NVWA volgens hem Willy Selten 'gijzelen'. "Hij is de enige die kan praten", stelt Bastmeijer.

Eerder: NVWA roept 50 miljoen kilo vlees terug

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!