'Sociaal akkoord goed voor consumentenvertrouwen'

Het sociaal akkoord is goed voor het consumentenvertrouwen. Dat stelt Detailhandel Nederland in een persreactie op het vrijdag gesloten akkoord tussen werkgevers, werknemers en het kabinet. De brancheorganisatie verwacht dat mensen weer meer geld gaan uitgeven.

Dat is positief voor de economie, denkt Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland. "Als nu de burger door dit akkoord ook weer geld durft uit te geven dan slaat de stemming snel om." Met de rust van het akkoord kunnen ondernemers ook weer aan hun bedrijf bouwen, hoopt hij. "En dat is hard nodig. Elke dag gaan dertig bedrijven failliet", merkt Biesheuvel op.

Detailhandel Nederland reageert ook verheugd op het niet invoeren van de quotumregeling voor mensen met een arbeidshandicap. "In veel winkels in Nederland is reeds een Wajonger aan het werk", stelt de organisatie. Tot slot doet Pieter Verhoog, secretaris sociale zaken, een beroep op vakbonden om geen hogere lonen te eisen in de decentrale cao-onderhandelingen. "Hierdoor zou de ontluikende groei van de economie in de knop gebroken worden”, waarschuwt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!