Onrust bij grote groep Wereldwinkels

Ongeveer een kwart van de vierhonderd Wereldwinkel-vestigingen heeft de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels de rug toegekeerd. Volgens het tv-programma Nieuwsuur vinden ze dat de vereniging geld en idealen heeft verkwanseld in een poging de Wereldwinkels commerciëler te maken. Ze strijden nu met de vereniging over het voeren van de naam ‘Wereldwinkel’.

De vereniging had in 2006 de Stichting FaiRsupport opgericht. Deze moest de Wereldwinkels helpen herkenbaar te worden in assortiment en inrichting. Hiervoor droegen de winkels vier procent van hun jaaromzet af. De uitgetreden Wereldwinkels vinden dat ze die beloofde begeleiding en reclame niet hebben gekregen. Het geld zou zijn gestopt in verliesgevende Waar-winkels. In juni vorig jaar verscheen hierover al een kritisch rapport van een onderzoekscommissie van de Wereldwinkels. Die stelde dat de raad van toezicht volledig had gefaald in zijn toezicht op de stichting FaiRsupport.

Van de vierhonderd Wereldwinkels zijn er inmiddels zo'n honderd geen lid meer. Daarvan zijn er zeventig op zelfstandige voet verder gegaan en dertig hebben zich vorig jaar verenigd in de Stichting Wereldwinkels Nederland. De Landelijke Vereniging Wereldwinkels is het daar niet mee eens en eist in een kort geding half april de naam 'Wereldwinkel' op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!