Loonsverhoging bij Jumbo-dc's

Jumbo heeft maandagavond overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor zijn distributiemedewerkers. De supermarktketen ging akkoord met een minimale loonsverhoging van 3,5 procent voor alle drieduizend medewerkers. "We beschouwen dit als een succes, want Jumbo heeft lange tijd ingezet op achteruitgang'', zegt campagneleider Ron Meyer van FNV Bondgenoten in De Financiële Telegraaf.

Het supermarktbedrijf wilde aanvankelijk de medewerkers van de Jumbo-dc's nivelleren met de C1000-collega's. Zij vielen namelijk onder de goedkopere GIL-cao (Groothandel in Levensmiddelen). FNV Bondgenoten weigerde aan die wens mee te werken en zette een tv-commercial in om de druk op Jumbo te verhogen. Bij concurrent Albert Heijn leidden soortgelijke spanningen al tot stakingen op de werkvloer.

Omdat de keten nu een lijn gaat trekken voor alle medewerkers, gaan C1000-medewerkers er met het nieuwe akkoord zelfs acht procent op vooruit, stelt Meyer. De supermarktketen belooft tevens honderd uitzendkrachten in dienst nemen. Daarbij krijgen tijdelijke en uitzendkrachten meer kans op een vast contract.

Eerder: Jumbo wil eigen cao voor dc's

Bekijk ook de tv-commercial van FNV Bondgenoten op de Facebook-pagina van RetailTrends Media.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!