Primera boekt acht procent meer omzet

Primera heeft de omzet in het eerste kwartaal met acht procent zien toenemen. In dezelfde periode vorig jaar daalde de totale omzet van de gemaksformule nog met 1,9 procent. De huidige stijging wordt deels veroorzaakt door de accijnsverhoging op tabak. Dat heeft de franchiseketen dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.

De nieuwe prijzen voor tabak zijn sinds eind februari van kracht. De omzet van tabak nam in de eerste drie maanden toe met twee procent. Primera signaleert daarbij een verschuiving van het gebruik van sigaretten en shag naar tabaksbussen. Zo groeide de verkoop van rokersbenodigdheden, zoals hulzen en vloei, met 61 procent.

Grenswinkels hebben meer last van de accijnsverhoging, omdat consumenten vaker in België of Duitsland inkopen doen. Primera biedt deze winkels vanuit de organisatie extra ondersteuning. Voor het tweede kwartaal worden daarnaast verdere effecten van de accijnsverhoging verwacht. Omdat de belangrijkste cadeaumomenten nog moeten komen, rekent de keten daarnaast nog meer op het assortiment cadeaukaarten (plus 63 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!