Vrijbuiter wil nieuwe winkels, ook in buitenland

Kampeerketen Vrijbuiter wil nog een winkel in Nederland openen en ziet in Duitsland een nieuwe markt. Dat laat
algemeen directeur Gerard Kremer weten tegenover RetailNews.

De retailer heeft nu Nederlandse vestigingen in Roden, Gouda, Roermond en Zaandam, maar wil graag 'richting de Belgische grens uitbreiden'. Ook een buitenlandse vestiging staat  op de wensenlijst. "De wens is om op den duur ook in Duitsland, bijvoorbeeld Keulen,  een filiaal te openen, zegt algemeen directeur Gerard Kremer tegenover RetailNews.

“Onze formule in Nederland is namelijk prima exporteerbaar”, stelt hij. Kremer wijst erop dat Decathlon hetzelfde doet, al bewandelt de Franse winkelketen de omgekeerde weg naar Nederland. “Daarbij leren we in Roermond nu wat de Duitsers wel en niet willen. Zo hebben we al heel veel kennis op kunnen bouwen.”

Kremer benadrukt dat zijn kampeerketen in alle rust de mogelijkheden bekijkt. “We zijn geen Zeeman die opeens tien vestigingen tegelijk kunnen openen”, zegt hij. Hij wil eerst de crisis afwachten die ‘nu, dit jaar en waarschijnlijk ook volgend jaar nog niet over is'. Wel is hij ervan overtuigd dat het winkelconcept zal aanslaan bij de oosterburen. “Wij bieden one stop shopping, daar zijn Duitsers gek op”, zegt de algemeen directeur.

Als voorbeeld wijst hij naar Globetrotter Ausrüsting in Keulen, waar de beleving centraal staat. “Dat is de toegevoegde waarde voor de toekomst”, zegt hij. Daarom reserveert hij de vrijgekomen meters door verkopen via de webshop (acht procent van de omzet) voor het creëren van beleving. “In een filiaal hadden we bijvoorbeeld ooit een klimmuur, die moet weer terug”, zegt Kremer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!