Fiscus bezoekt hoofdkantoor Free Record Shop

Free Record Shop is in gesprek met de fiscus over een belastingschuld, maar ontkent het gerucht dat een faillissement nadert. Volgens algemeen directeur Herman Hovestad gaat het om een klein bedrag en komt er snel een oplossing. Dat zegt hij donderdag in het Algemeen Dagblad.

Het imperium van Hans Breukhoven heeft het de laatste jaren erg moeilijk. Volgens een woordvoerder heeft het bedrijf last van de online concurrentie. Door een tegenvallende omzet is al flink gesnoeid in het aantal winkels. In 2011 was er nog wel een bescheiden winst van 1,5 miljoen, maar andere jaren werden de rode cijfers vermeden door verkoop van winkels, aldus het AD.

Vorig jaar droeg Breukhoven de dagelijkse leiding van zijn cd en games keten over aan Hovestad. Hij moet Free Record Shop door de crisis loodsen en dit jaar uit de rode cijfers halen. Breukhoven maakt alleen nog deel uit van de Raad van Bestuur, maar is nog wel betrokken bij de bedrijfsvoering. Hij was bij de urenlange gesprekken met de Belastingdienst en komt volgens medewerkers nog steeds elke week langs.

Breukhoven heeft in het verleden een aantal beslissingen genomen die niet goed voor de Free Record Shop hebben uitgepakt. Zo dacht hij dat de cd niet lang mee zou gaan en weigerde mobiele telefoons in zijn winkels te verkopen. Tevens onderschatte de zakenman het succes van internet. Het assortiment van de winkels bestaat nu uit cd’s, films, games, muziekaccessoires en kleine elektronica.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!