Vögele trek zich terug uit Polen en Tsjechië

Charles Vögele vertrekt uit Polen en Tsjechië, omdat het modeconcern wil focussen op zijn core-markten Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Alle 22 winkels in Oost-Europa worden gesloten. “Snijden in verliesgevende landen stelt ons in staat om de complexiteit binnen het bedrijf te verminderen,” aldus ceo Markus Voegeli van het Zwitserse bedrijf tegenover FashionUnited.

Een groep externe specialisten werd eind vorig jaar ingeschakeld om het effect van verbetermaatregelen in Oost-Europa te onderzoeken. Volgens hen is de situatie in dit gebied onvoldoende verbeterd. De winkels in Hongarije blijven wel open, ondanks slechte prestaties.

De situatie in de Benelux is ook niet rooskleurig. Vooral in Nederland lijdt de modeketen onder het verminderde consumentenvertrouwen door dalende koopkracht en groeiende werkloosheid. De 108 winkels lijden al tien jaar verlies.

De totale omzet van de retailer daalde voor het vijfde achtereenvolgende jaar. Het bedrijf deed een ingreep in het personeelsbestand om de prestaties te verbeteren. In totaal moesten 536 van de 7279 personeelsleden de onderneming verlaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!