Winkelleegstand veel groter dan gedacht

De leegstand van winkels in Nederland is hardnekkiger dan uit eerdere onderzoeken is gebleken. Het landelijke leegstandpercentage is niet zeven, maar acht procent. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een vrijdag gepubliceerd onderzoek, uitgevoerd in samenwerking van Amsterdam School of Real Estate (ASRE), aldus Het Financieele Dagblad.

Volgens de nieuwe onderzoekscijfers staan er tweeduizend extra panden leeg, oftewel 300.000 vierkante meter. "De winkelleegstand concentreert zich in de traditionele krimpgebieden", ziet Edwin Buitelaar van PBL, het belangrijkste adviseur van het kabinet op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Deze regio's kenmerken zich door een teruglopende bevolking door een combinatie van vergrijzing en economische teruggang.

Winkelleegstand is een niet zomaar op te lossen probleem, oordeelt Buitelaar. "Het hangt er sterk van af waar een pand staat en wat voor pand het is. Gaat het bijvoorbeeld om een monofunctioneel winkelcentrum buiten de Randstatd, dan kun je er niet zoveel meer mee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!