EBay meest bezochte winkelapp VS

EBay trekt met zijn mobiele applicatie de meeste bezoekers van alle retailers in de Verenigde Staten. 14,3 procent van alle mensen met een smartphone opent maandelijks de eBay-app, om er gemiddeld 108 minuten door te brengen. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse onderzoeksbureau Arbitron vrijdag publiceerde.

De etailer houdt daarmee onder meer de grootste webwinkel van de wereld achter zich. Amazon houdt namelijk dertien procent van alle mensen met een smartphone gemiddeld veertig minuten per maand vast. Groupon completeert met 11,1 procent van de gebruikers en 22 minuten de top drie. Opvallend is dat de 6,6 procent die de app van advertentiewebsite Craigslist gebruikt, daar gemiddeld tachtig minuten aan spenderen.

67,5 procent van de iPhone-gebruikers winkelt via een app van een retailer, tegenover 43,9 procent met een Android-besturingssysteem. De laatstgenoemde groep spendeert ook minder minuten aan m-commerce: 88 minuten tegenover 105 minuten door iPhone-gebruikers.

Arbitron onderzocht ook de tijd die smartphonegebruikers aan websites van retailers besteden. Daar blijkt Amazon met 34,7 procent en twintig minuten per maand het best vertegenwoordigd. EBay trekt per maand achttien procent van de gebruikers, voor gemiddeld drie minuten meer dan Amazon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!