Overeenstemming nieuwe cao mode en sport

Er is een akkoord bereikt over de nieuwe cao mode en sport. Dit heeft brancheorganisatie CBW-MITEX laten weten. Met de komst van de nieuwe cao wordt de loonsverhoging gecompenseerd door een besparing op de premie van het Sociaal Fonds Mode en Sport. Doordat deze in 2013 op nul procent moet komen, wordt de nieuwe cao kostenneutraal.

Eerder was op RetailNews.nl al te lezen dat de cao-onderhandelingen van mode en sport mislukten. In maart kwamen de vakbonden opnieuw bij CBW-MITEX met een nieuw voorstel. Zij wilden de premie-inning van het Sociaal Fonds Mode en Sport voor werkgevers met terugwerkende kracht in 2013 schrappen. Zo wordt de cao-loonstijging van 0,5 procent voor de gehele branche gecompenseerd en wordt de kostenneutraliteit voor de branche dit jaar behaald. Hier heeft het bestuur van CBW-MITEX dan ook mee ingestemd.

Wat de loonstijging betreft gaat de stijging over de cao schaallonen van 0,5 procent in per 1 april. Niet op de datum dat de vorige cao afliep. Omdat de salarissen van april bij veel werkgevers al administratief zijn doorgevoerd kan de correctie voor de maand april verrekend worden met de salarisafhandeling van mei.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!