Aantal apotheken neemt af

Het aantal apotheken neemt voor het eerst in de geschiedenis af. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs de vijf grootste advies- en accountantskantoren voor apothekers, die enkele honderden apotheken als klant hebben. 

Ruim een derde maakt verlies door een daling van de inkomsten en een stijging van de kosten. Vooral de nieuwe afspraken met zorgverzekeraars veroorzaken grote problemen. Zo zijn de winsten in 2012 met dertig procent gedaald door de lagere vergoedingen die verzekeraars betalen voor medicijnen en diensten van apothekers.

Gemiddeld is de winst gedaald naar 45 duizend euro. Desondanks bemoedigt het ministerie van Volksgezondheid de besparingen. Ze vindt dat de gezondheidssector goed presteert, tegen lage kosten.

Ondanks de verliezen in de sector vallen er weinig ontslagen, laat Ed Brouwer van B+P Belastingadviseurs weten. "Veel apothekers nemen zelf genoegen met minder. Het norminkomen voor een apotheker was zo'n 110 duizend euro, nu aanvaarden mijn klanten zo'n zeventig procent daarvan."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!