'Stille reorganisatie bij DMG'

De Mandemakers Groep (DMG) selecteert bij ontslag op kwaliteit, in plaats van de wettelijke regels bij ontslagrondes om bedrijfseconomische redenen te volgen. Dat stelt FNV Bondgenoten op basis van een enquête onder 96 medewerkers van onder meer de formules Montel en Piet Klerx. Daarnaast oefent het winkelconcern druk uit op werknemers om hun fulltime contract in te ruilen voor een flexibel contract voor dertien tot dertig uur.

"Dit leidt tot een fors inkomensverlies en toenemende onzekerheid over wanneer ze worden ingeroosterd", zegt Niels Suijker van FNV Bondgenoten. "Bij weigering wordt een ontslagprocedure gestart", vult hij aan. Zo zegt 61 procent van de ondervraagden dat er vaste medewerkers zijn ontslagen en is de gemiddelde bezetting volgens 75 procent van de werknemers teruggebracht. "Dit leidt tot een toenemende werkdruk. Met minder mensen moeten hogere targets worden gerealiseerd", zegt Suijker.

DMG weerspreekt het gerucht van een 'stille' reorganisatie onder de in totaal vijfduizend werknemers en spreekt van 'individuele zaken'. "Maar dat is volstrekt ongeloofwaardig op het moment dat zovele medewerkers hetzelfde overkomt", stelt Suijker. De vakbond vraagt het concern daarom op om open kaart te spelen en de werknemers met meer respect te behandelen.

Eerder: Honderden banen op de tocht bij Mandemakers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!