DGN retail praat met Euretco over overname

DGN retail praat met Euretco over samenwerking, overname of deelneming. Dit laat directeur Henk Castelijns weten aan RetailNews. Naast Euretco is DGN ook in gesprek met andere partijen. Wie dat zijn, wil de directeur niet zeggen. 

Euretco is als gesprekskandidaat wel naar buiten gebracht door DGN retail, omdat ceo Harry Bruijniks zich als gevolg van de gesprekken heeft teruggetrokken als commissaris bij DGN retail.

DGN retail kampt al langere tijd met aanhoudend slechte marktomstandigheden in de doe-het-zelfbranche. Bij de organisatie zijn zelfstandige ondernemers met Multimate, Hubo en Fixet aangesloten. “De markt waarin we opereren is sinds 2008 met ongeveer een kwart gedaald. In de eerste drie maanden van dit jaar is ook een forse daling van tien procent te zien. De druk op de omzet is flink. Daardoor krijgen we het steeds moeilijker als organisatie”, is de reactie van directeur Henk Castelijns van DGN retail.

In oktober vorig jaar vond bij het bedrijf al een bestuurswisseling plaats vanwege de malaise in de branche. Paul Burger legde zijn functie als directeur neer en werd opgevolgd door Castelijns. Voor de toekomst houdt de directeur alle opties open. “We kunnen tot het bittere eind zelfstandig blijven of een samenwerking aangaan. Daarmee kun je kostenvoordelen behalen en het geeft betere levenskansen”, aldus Castelijns. Volgens hem is de consument zo onzeker dat er geen grote sommen geld worden uitgegeven. Dat nekt doe-het-zelfzaken. “Er wordt niet verhuisd, dus ook niet geklust. De consument besteedt wel relatief kleine bedragen aan verf en behang, maar koopt geen keukens en badkamers.”

Lees ook:
Omzet bouwmarkten en DHZ-zaken ingestort

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!