DMG wuift 'stille reorganisatie' weg

De Mandemakers Groep (DMG) biedt vaste medewerkers inderdaad flexibele contracten aan. Van de 'stille reorganisatie' waar FNV Bondgenoten over rept is echter geen sprake, stelt de zegsman van het winkelconcern tegenover RetailNews. "Het past juist bij de eisen van deze tijd, waarin klanten steeds vaker in het weekend komen."

Werknemers in deze branche moeten met de wensen van de klanten mee willen groeien, vindt de zegsman. Mensen die bijvoorbeeld niet op zondag willen werken komen daarom in aanmerking voor een ontslagaanvraag. "Als medewerkers vasthouden aan hun historie, dan moeten we daar maatregelen tegen nemen." Zo betaalde het concern al enkele malen ontslagvergoedingen die door de kantonrechter werden voorgelegd. De formules van DMG hebben daarnaast veertig vacatures openstaan voor 'ander type medewerkers, die voornamelijk in het weekend beschikbaar zijn'.

De afname van de gemiddelde bezetting die medewerkers in een enquête van FNV Bondgenoten aanstippen, wijdt hij aan de vraaguitval in de branche. Maar de toegenomen werkdruk waar eveneens op gewezen wordt, noemt hij 'flauwekul'. Zo blijkt uit eigen onderzoek dat het aantal klanten en gesprekken per uur is afgenomen. "De werknemers voelen de druk van deze economische tijd natuurlijk wel, maar dat is bij andere winkels niet anders", stelt hij.

Bovendien is de enquête onder amper twee procent van de in totaal vijfduizend werknemers gehouden, nuanceert de woordvoerder. "De andere 98 procent is natuurlijk veel positiever. Het is toch een bepaalde groep die gehoor geeft aan de oproep van de vakbond." De zegsman plaatst daarnaast een andere kanttekening bij het maandag gepubliceerde onderzoek. "Het is een feit dat bonden een lage organisatiegraad in ons bedrijf hebben. Deze focus van FNV Bondgenoten is ook een manier om het ledenbestand te vergroten."

Lees ook: 'Stille reorganisatie bij DMG' 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!