Wisselende resultaten Media Markt

Media Markt en zusterformule Saturn zagen de omzet in het eerste kwartaal met twee procent stijgen. De winkels in West-Europa (exclusief Duitsland) verloren echter 2,6 procent aan omzet, blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Metro Group donderdag bekend maakte. De totale online verkopen stegen met 60,6 procent naar ruim vijf procent van de totale omzet.

Via de webshops wordt nu in totaal 281 miljoen euro binnengehaald. De totale omzet van Media Markt en Saturn kwam in het eerste kwartaal van 2013 uit op 5,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) groeide in vergelijking met 2012 met 13,1 procent naar 52 miljoen euro.

De autonome omzet in West-Europa daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 6,7 procent. De totale omzet in West-Europa, waar van de 361 winkels er 41 in Nederland staan, is nu twee miljard euro. Ondanks de moeizame economische situatie, gingen de online verkopen daar ook hard omhoog, stelt Metro Group.

De elektronicaketens compenseerden het omzetverlies in West-Europa gedeeltelijk in Duitsland. In het thuisland groeide de omzet met 5,1 procent naar 2,4 miljard euro. Van alle online bestellingen werd meer dan veertig procent daarbij in een fysieke winkel afgehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!