Rivièra Maison opent achtste flagshipstore

Rivièra Maison opent vrijdag in Laren haar achtste flagshipstore in Nederland. De woonwinkel heeft drie etages met een totale oppervlakte van duizend vierkante meter en is daarmee de grootste winkel van de acht. De totale collectie van drieduizend producten wordt er verkocht, van woonaccessoires tot meubels.

“Elke flagshipstore van ons is weer anders. Dat verschil zit bijvoorbeeld in de grootte en een ander heeft weer een afdeling met bloemen. Bij deze in Laren is de zolder heel bijzonder. Dat is echt een eyecatcher”, meldt een woordvoerder aan RetailNews. Er zijn openslaande deuren, de inrichting is heel wit met aparte kamertjes die toch ook weer open zijn. Het dak heeft bovendien drie punten.

De Nederlandse woonketen timmert flink aan de weg. Zo werden vorig jaar nieuwe winkels geopend in Noorwegen, Turkije en Zuid-Korea. In totaal heeft het concern nu 28 eigen winkels waarvan zeventien in Nederland. Rivièra Maison heeft nog meer uitbreidingsplannen, meldt de woordvoerder. “Die hebben we altijd, maar concreet zijn die op dit moment niet. We willen graag in meer Nederlandse steden zitten, maar dat hangt af van geschikte locaties.”

De eerste Rivièra Maison werd geopend in 1948 in Amsterdam. Wat begon als een bloemenwinkel groeide pas veel later uit tot een woonwinkel. In 2003 werden de eerste vestigingen buiten Nederland geopend. Naast brandstores is het interieurmerk ook te koop bij een groot aantal dealers.

In RetailTrends 5 een interview met ceo Henk Teunissen. Het meinummer verschijnt vrijdag 17 mei, samen met een nieuwe editie van EtailTrends. Een abonnement? Klik hier

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!