Scotch & Soda overweegt beursgang

Investeringsmaatschappij Sun Capital heeft de afgelopen maanden gesproken met adviseurs over een verkoop van Scotch & Soda. Binnen die plannen is een beursgang in Amsterdam is een goede optie, schrijft De Financiële Telegraaf zaterdag.

Sun Capital werd in augustus 2011 eigenaar van Kellwood, het moederbedrijf van de Amsterdamse modeketen. De interesse was gewekt, nadat Scotch & Soda het voorgaande kalenderjaar de omzet zag groeien tot 123 miljoen euro, een toename van 68 procent .

De keten groeit in een rap tempo. Zo was de opening van een vestiging afgelopen week in Los Angeles de volgende in een serie nieuwe A-locaties in de Verenigde Staten.

Het is overigens niet zeker dat Sun Capital na anderhalf jaar helemaal afscheid neemt van zijn investering. De investeringsmaatschappij kan er ook voor kiezen om een minderheid van de stukken te verkopen, waarna een volledige exit pas veel later hoeft te volgen. Daarbij wordt ook een verkoop aan een andere private equity partij niet uitgesloten.

Scotch & Soda werd in 1984 opgericht en heeft inmiddels vijfduizend winkels, wederverkopers en outlets in 39 landen. Het afgelopen decennium groeide de keten uit tot een 'cool underground merk' voor tieners en twintigers. Sun Capital is ook eigenaar van La Place en V&D.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!