Staking treft Amazon.de

Webwarenhuis Amazon kampt in Duitsland met een staking van honderden medewerkers van magazijnen in Leipzig en Bad Hersfled. In Leipzig weigeren vijfhonderd van de tweeduizend werknemers hun werk uit te voeren, in Bad Hersfeld enkele honderden van de 3300.

Zij willen behalve hogere lonen dat Amazon met Ver.di, de vakbond voor winkelpersoneel, onderhandelt over een cao. Volgens de etailers vallen de werknemers echter niet onder de detailhandel, maar zijn het logistieke medewerkers. Daarom passen de salarissen volgens Amazon wel degelijk binnen de normen uit die sector.

Duitsland is na Amerika de grootste afzetmarkt van Amazon. Vorig jaar groeide de omzet met twintig procent naar 8,7 miljard dollar (6,7 miljard euro). De grootste etailer ter wereld heeft bij onze oosterburen in totaal acht magazijnen en negenduizend werknemers.

Amazon.de was in februari al slachtoffer van een roep tot een boycot. In een documentaire van ARD kwam namelijk aan het licht dat tijdelijke werknemers werden uitgebuit. De etailer gaf toen aan de arbeidsomstandigheden te willen onderzoeken.

Eerder: 'Consumenten boycotten Amazon.de'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!