ProCures wil doorstart Free Record Shop

Investeringsmaatschappij ProCures hoopt binnen een maand een doorstart te maken met de Nederlandse tak van Free Record Shop. "Onze bedoeling is alle winkels in stand te houden, met al het personeel", zegt een woordvoerder van ProCures in het Algemeen Dagblad. Als huurders andere plannen hebben met het pand, kunnen winkels wel verdwijnen.

De investeerder, die eerder dit jaar Selexyz en De Slegte van de ondergang redde, wil snel om de tafel met de curator. De elektronicaketen moet vervolgens binnen twee jaar uit de rode cijfers zijn. ProCures wil dat met een ander businessmodel bewerkstelligen, zegt de woordvoerder. "Zeker is dat we veel oog zullen hebben voor online activiteiten."

De webshop is echter de reden dat de keten failliet is, stelt Martijn Hoogeveen, voormalig hoogleraar e-commerce. Zo was de webshop die tien jaar geleden was gestart 'een ramp', omdat muziek en films helemaal digitaliseerden. "Om te overleven hadden ze een iTunes-achtige winkel moeten bouwen. Maar die keuze hebben ze niet gemaakt en daarom zijn ze nu failliet", zegt Hoogeveen.

De omzet uit dat kanaal is wel licht stijgende, zegt directeur Hubert de Koning van ECI, de exploitant van de webshops. De online verkoop gaat daarnaast gewoon door, stelt hij. "De curator zal denk ik snel concluderen dat het baat heeft dat wij doorgaan met verzenden", zegt hij tegenover Twinklemagazine.nl.

Hoewel het personeel niet meer betaald kan worden, blijven alle fysieke winkels voorlopig open. De zogenaamde 'samenwerkers' van Free Record Shop zouden volgens een interne memo contractbreuk plegen als ze niet doorgaan met werken. Daarbij draaien de winkels momenteel 'kerstomzetten', stelt een medewerker van een Amsterdamse vestiging. "Iedereen heeft met ons te doen. Klanten vinden het zonde."

ProCures heeft al 54 van de 71 Game Mania- en alle 75 Belgische Free Record Shop-winkels overgenomen. "Ik kan niet zeggen dat die winkels winstgevend zijn, maar wel dermate gezond dat ProCures het merendeel van de aandelen heeft overgenomen", zegt de woordvoerder van de investeerder. "De rest van de aandelen blijft in handen van oprichter Hans Breukhoven."

Lees ook: Free Record Shop vraagt faillissement aan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!