Cadeaubonnen Free Record Shop waardeloos

Klanten kunnen sinds vrijdag niet meer met cadeaubonnen van Free Record Shop betalen. Hoewel de winkels nog open zijn, neemt de Nederlandse tak van de entertainmentketen deze niet meer aan. De Telegraaf maakte vorige week nog bekend dat winkelpersoneel juist werd aangespoord om zoveel mogelijk van die bonnen te verkopen.

"Klanten zijn over de rooie", stelt een medewerker van Free Record Shop. "Ik voel me bestolen. Nooit meer zal ik cadeaubonnen vragen of geven. Voortaan gewoon cash in een envelopje", citeert de krant een gedupeerde. Klanten kunnen met de kaart nog wel terecht in de Belgische filialen van de winkelketen.

Free Record Shop, dat afgelopen woensdag failliet werd verklaard, heeft daarbij geen nieuwe voorraad geleverd aan de Nederlandse vestigingen, waardoor deze zo goed als leeg staan. Bovendien is vrijdag voor al het personeel ontslag aangevraagd, meldt De Telegraaf.

"Overleven kan alleen met minder winkels en minder overhead", stelt president-commissaris Carel Bikkers. Zo wil potentiële koper ProCures de keten alleen overnemen als het aantal winkels en het hoofdkantoor wordt ingekrompen. Vooral winkels buiten de Randstad zullen moeten sluiten, stelt Bikkers. Hij trekt daarbij de vergelijking met de overname van De Slegte en Selexyz, door dezelfde investeringsmaatschappij. Daarbij werden de boekenwinkels gered, maar ging het aantal winkels terug van 46 naar 43, kromp het hoofdkantoor van tachtig naar twintig personeelsleden en werden honderd winkelmedewerkers afgevloeid.

Eerder: Cadeaukaart FRS geen betaalmiddel AH & Free Record Shop failliet verklaard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!