Kruidvat verbant plofkip uit babyvoeding

Kruidvat gebruikt vanaf augustus geen plofkippen meer voor de productie van babyvoeding. De vleeskuiken past namelijk niet bij het streven om verantwoorde ingrediënten te gebruiken, laat de winkelketen weten in een brief aan Wakker Dier weten.

Nu gebruikt de drogisterij voor de niet-biologische babyvoeding nog kippen die in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk moeten groeien. Daarvoor krijgen ze onder meer veel antibiotica toegediend. De 'vrije uitloop-kippen' die Kruidvat vanaf augustus gaat gebruiken groeien langzamer en krijgen meer (buiten)ruimte. De winkelketen kijkt ook naar de mogelijkheid om het Beter Leven-keurmerk op de potjes babyvoeding te plaatsen.

Wakker Dier gaat zijn vizier richten op de merken babyvoeding Etos (Ahold) en Bonbébé, die bij Superunie-formules te koop zijn. Deze merken gebruiken volgens de stichting nog altijd plofkippen voor de productie van hun babyvoeding. Nutricia gebruikt voor zijn Olvarit-potjes sinds april vorig jaar wel meer diervriendelijker geproduceerde kippen.

Eerder: Wakker Dier en AH op ramkoers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!