Detailhandel boekt laagste winst van MKB

De detailhandel in Nederland heeft vorig jaar het laagste winstpercentage gerealiseerd van alle sectoren in het midden- en kleinbedrijf. Dit blijkt uit de publicatie Kleinschalig Ondernemen 2013 van onderzoeksbureau Panteia/EIM. De winst voor belasting kwam uit op min acht procent van de bruto productie. Dit is na aftrek van de beloningen voor zelfstandigen.

In de publicatie wordt een beeld gegeven van de structuur en economische ontwikkeling in het bedrijfsleven. In Nederland waren op 1 januari dit jaar 97.300 bedrijven in de detailhandel actief. Vorig jaar werkten 773.000 mensen in de detailhandel, waarvan 22 procent zelfstandig. De arbeidsproductiviteit bleef achter bij de andere sectoren. Met 31.750 euro was die het laagste.

Ook de afzet werd in het onderzoek onder de loep genomen. Daaruit bleek dat de afzet van de detailhandel relatief gering was, namelijk 29,1 miljard in 2012. Ter vergelijking was die van de industrie 308,8 miljard euro. Alleen de autosector en horeca kwamen lager uit dan de detailhandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!