‘Frauderende voedselbedrijven keihard aanpakken’

Bedrijven die met voorbedachte rade voedselfraude plegen, moeten keihard worden aangepakt en uit de keten worden geknikkerd. Dit stelt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in de special duurzaamheid van het juninummer van RetailTrends.  

De controle van voedingsmiddelen is op het hoogste niveau in de historie. Dat draagt eraan bij dat we de laatste tijd veel horen over voedselschandalen. De laatste zaak dateert van april. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) riep op vijftig miljoen kilo rundvlees met onduidelijke herkomst van de markt te halen. De NVWA verdacht vleesverwerker Selten uit Oss ervan rundvlees met paardenvlees te hebben vermengd.

“Door het dalen van het waterniveau wordt er meer van de ijsberg zichtbaar”, reageert de CBL-directeur. Volgens hem is er geen sprake van een groeiend probleem. “We kunnen tegenwoordig meer analyseren en aantonen”, aldus Jansen. Dit beaamt ook Roel Vincken, woordvoerder van de NVWA. “Fraude ligt nu erg onder het vergrootglas vanwege de vleesfraude. Dat wil niet zeggen dat wij een toename van deze problematiek constateren.” 

Lees het artikel 'Voedselvertrouwen of voedselwantrouwen' in het juninummer van RetailTrends. Klik hier voor een abonnement op jaarlijks elf RetailTrends en zes EtailTrends.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!