Detailresult klaar voor 'nieuwe' familiebedrijven

Detailresult is zodanig ingericht dat andere familiebedrijven zich zo kunnen aansluiten. Dat zegt directievoorzitter René van Klooster in Het Financieele Dagblad. Hij wil echter niets kwijt over gesprekken met eventuele toetreders. "Maar we zijn klaar om snel stappen te zetten."

Het fusiebedrijf tussen de families Van den Broek (Dirk, Bas, Digros) en Kat (Dekamarkt) mikt al sinds de oprichting van het supermarktconcern op aansluiting van meer familiebedrijven. Van Klooster moet echter constateren dat er in vijf jaar tijd nog geen supermarkt is aangesloten. Dat komt omdat de meeste supers, ondanks de recessie, nog goed draaien, denkt hij. "Je ziet dat er voldoende winstgevendheid is en dat er ook niet direct opvolgingsproblemen zijn."

Dus richt het concern zich voorlopig op het aanscherpen van de bestaande winkelformules. Zo is Dekamarkt zich sinds het najaar van 2012 meer gaan richten op vers, service en een breder assortiment. Daarbij verkopen de Dirk van den Broek-winkels verswaren tegenwoordig los en beschikken ze standaard over een zogenaamde inloop-koelcel voor zuivelproducten. Daarmee hebben de twee formules nu aanvullende concepten, in plaats van dat ze met elkaar concurreren, stelt Van Klooster.

Detailresult heeft ongeveer tweehonderd supermarkten onder zijn hoede, waarmee het vooral in het westen, midden en oosten van het land een grote speler is. Het concern is echter niet van plan om met de formules op termijn meer landelijk te opereren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!