Uitstel van betaling voor Block

Elektronicaretailer Block heeft uitstel van betaling gekregen van rechtbank Noord-Holland. Het familiebedrijf, met twintig vestigingen in Nederland, is in de financiële problemen gekomen door lagere consumentenbestedingen. Dat heeft mede-eigenaar Ed de Block deze week bekend gemaakt.

"Vanwege de oplopende verliezen binnen het bedrijf en ongewijzigd slechte vooruitzichten door de economische malaise, heeft de bank maatregelen genomen waardoor het bedrijf in betalingsproblemen is gekomen", verklaart hij. De winkels en de webshop van de formule zijn in verband met de surseance voorlopig gesloten. Er zijn enkele geïnteresseerden om de keten over te nemen, laat Block op zijn website weten. Binnen enkele weken moet duidelijk worden 'of een verkoop of doorstart kan worden gerealiseerd'.

Ook elektronicaketen iCentre maakte maandag bekend uitstel van betaling aangevraagd te hebben. De verkoper van Apple-producten kreeg uitstel van de Haarlemse rechtbank en is nu in gesprek met BAS Group, de moedermaatschappij van Dixons, Dynabyte en MyCom, over een mogelijke doorstart.

Eerder: Uitstel van betaling voor iCentre

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!