‘Nieuwe winkelcentra groot probleem’

Het bijbouwen van winkelcentra in de randgebieden van steden is een groot probleem. Dat zegt topman John van Haaren van Unibail Rodemco, in een interview met de Financiële Telegraaf. Van Haaren laat weten dat het opzetten van nieuwe winkelcentra enkel gedreven is vanuit de gemeentefinanciën en niet vanuit de consument.

Verschillende steden als Zoetermeer, Nijmegen, Almelo, Emmeloord, Breda en Almere proberen op deze manier zoveel mogelijk geld binnen te halen. Er zijn zelfs al verschillende rechtszaken gevoerd om de bouw van nieuwe winkelcentra tegen te gaan.

Van Haaren benoemt dat Nederland veertig jaar geleden de uitvinder was van winkelcentra, maar dat we inmiddels behoorlijk achterlopen. “Inmiddels is de beleving veel belangrijker.” Toch zit de Nederlandse wetgeving volgens de topman in de weg. “Oneindige huurcontracten staan al jaren de vernieuwing van het winkelaanbod in de weg. Het winkellandschap verandert voortdurend”, aldus Van Haaren. “Degenen die het hardst vast houden aan wetgeving vernieuwen het minst. Nu is de huurwetgeving gericht op de grijze middenmoot, maar als je het mij vraagt is de grijze middenmoot het zat.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!