Forse omzetdaling auto- en motorbranche

De auto- en motorbranche heeft in het eerste kwartaal van dit jaar bijna zeventien procent minder omgezet dan een jaar eerder. Dit is de grootste omzetdaling sinds het tweede kwartaal van 2009, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De belangrijkste reden voor de malaise in de branche is de daling van het aantal verkopen. De helft van de ondernemers gaf in april aan last te hebben van afnemende vraag. Dit is een ruime verdubbeling in vergelijking met het vierde kwartaal van 2011. In dat jaar werd nog een omzetstijging gerealiseerd.

Geen enkele bedrijfstak in de auto- en motorbranche kon zich in het eerste kwartaal onttrekken aan de malaise. De omzet van bedrijven actief in de handel daalde met zeventien procent en die van garages ging met bijna twintig procent naar beneden. Voor beide takken is het de grootste daling ooit door het CBS waargenomen. Ondanks diverse regelingen om de autoverkopen te stimuleren, is ook de omzet in omringende landen aan het dalen. In België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg kromp de omzet in 2012.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!