JYSK wil 150 woonwinkels in Nederland

Woonwarenhuis JYKS koerst af op zo’n 150 winkels in Nederland. Dit laat develop manager Bas van der Kwaak weten aan RetailNews. Het Deense concern heeft momenteel 65 vestigingen in Nederland. “Als onze nieuwe strategie aanslaat, willen we tussen de 120 en 180 nieuwe winkels in Nederland openen”, vertelt Van der Kwaak.

In de oude strategie werden woonwarenhuizen geopend op woonboulevards. “Dit blijven we doen, maar daarnaast komen er ook winkels op high-traffic locaties.” De vierde vestiging die valt onder de nieuwe strategie gaat op 26 juni open in Enschede. “Dit is in het MiroCenter waar een blok met food zit en tevens winkels met dagelijks georiënteerde non-food.”, aldus de manager.

De eerst vestiging die volgens de nieuwe strategie open ging, was drie maanden geleden in winkelcentrum De Scheepjeshof in Veenendaal. “De winkel ligt hier in de aanloop naar de binnenstad. De eerste resultaten zijn positief.” De andere twee winkels zijn te vinden in Leeuwarden en Amersfoort. High-traffic locaties waar JYSK zich op richt zijn niet alleen grote regionale winkelcentra, maar ook aanloopstraten naar de binnenstad waar bij voorkeur andere food en non-food trekkers zitten.

“Voorheen was het voor ons niet mogelijk om in aanloopstraten te  zitten, omdat het te duur was.” Nu er veel leegstand is in deze straten, grijpt JYSK zijn kans om zich er te vestigen. “Het gaat om straten die tussen de parkeerplaatsen en de binnenstad zijn gesitueerd of waar andere trekkers zitten zoals Action. We hebben natuurlijk ook behoorlijke trekkracht van onszelf.”

Alle nieuwe winkels van JYSK houden het huidige assortiment en de oppervlakte van 1100 tot 1200 vierkante meter blijft gelijk. Er zijn geen concrete uitbreidingsplannen. “We zitten nog niet in een aantal grote steden. Er is een aantal plaatsen waar we ons willen vestigen.” Het gaat onder meer om Utrecht, Maastricht, Den Bosch, Nijmegen, Zwolle, Assen en Nieuwegein.

JYSK werd in 1979 opgericht. Momenteel heeft het woonconcern winkels in 34 landen, vooral in Europa. In totaal zijn er tweeduizend JYSK-winkels.

Eerder: JYSK profiteert van traffic Action

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!