Vakantiegangers passeren reisbureaus

Nederlandse consumenten regelen steeds vaker zelf hun vakantie. Dat blijkt uit cijfers van NBTC Nipo Research. Doordat vakantiegangers online een vlucht, hotel of camping boeken en minder vaak gebruik maken van geplande reisarrangementen moeten steeds meer reisbureaus hun deuren sluiten.

In 2002 boekten zo’n 1,2 miljoen mensen zelf een vakantie. Dit aantal is vorig jaar gestegen tot 2,8 miljoen. “Zelf boeken heeft een enorme vlucht genomen”, laat Karlijn Eduard van NBTC Nipo Research weten. Dit blijkt ook in de afname van het aantal reisbureaus. Zo waren er tien jaar geleden nog ruim tweeduizend, maar zijn er inmiddels nog maar vijftienhonderd reisbureaus. Geschat wordt dat er in 2020 nog maar vijfhonderd zijn.

De oorzaak dat meer consumenten hun vakantie zelf boeken is de opkomst van internet en prijsvechters bij luchtvaartmaatschappijen, zoals cheaptickets.nl en vliegwinkel.nl. Volgens Lieke Fransen van Travix zijn de prijzen inzichtelijker als je ze zelf boekt. “Ook kun je kiezen om tien dagen te gaan in plaats van de acht dagen die het reisbureau heeft vastgesteld”, aldus Fransen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!