Snelgroeiend SO WIFI naar Duitsland

SO WIFI sluit deze week de duizendste klant in Nederland aan op 'social wifi' sinds de start afgelopen september. Klanten van aangesloten winkels en horecagelegenheden kunnen in ruil voor een like of checkin op Facebook gratis internetten. De Amsterdamse startup zet nu vol in op de Duitse retailmarkt, laat directeur Daan Donders aan RetailNews weten.

Het bedrijf richt zich vooral op plekken waar veel mensen samenkomen. Zo bestaat tachtig tot negentig procent van de klanten uit horecagelegenheden, aldus de directeur. In veel Nederlandse HEMA-restaurants kunnen klanten al gebruik maken van de dienst. Ook in andere ketens als Bagels & Beans en Subway of retaillocaties als Bataviastad is social wifi beschikbaar. In Duitsland richt SO WIFI zich onder meer op een 'opticienketen met een paar honderd vestigingen' en autogarages, omdat dit plekken zijn waar mensen langdurig moeten wachten.

Donders voelt zich niet bedreigd door de opkomst van gratis wifi in binnensteden. "Ik hoor ieder jaar drie of vier nieuwe initiatieven, maar ik kan nog altijd niet internetten op de Dam in Amsterdam." Daarbij gaat het in die gevallen vaak om wifi buiten, terwijl SO WIFI voornamelijk het draadloze internet binnen winkels verzorgd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!