Arnhem benadrukt kansen winkelleegstand

De gemeente Arnhem heeft twee leegstandscoördinatoren aangesteld om de kansen die leegstand biedt beter in kaart te brengen. Het is het gevolg van een onlangs aangenomen wetsvoorstel van GroenLinks om de grootschalige (winkel)leegstand in Arnhem aan te pakken. Dat laat gemeenteraadslid Tobias de Groot van die partij weten aan RetailNews.

"Veel mensen hebben goede ideeën om leegstaande panden te benutten, maar zij weten niet bij wie ze moeten zijn", zegt De Groot. Zo kan Dynamic Food pas na veel aandringen een pop-up store openen in Arnhem, stelt hij. Dat eetcafé wil bewoners kennis laten maken met lokale producten, door die samen met het verhaal van de boer aan te bieden. De Groot zegt na het bekendmaken van de plannen veel telefoontjes te hebben gekregen van andere geïnteresseerden die een pop-up winkel willen openen.

De Groot heeft  geprobeerd alle geslaagde acties tegen leegstand in een plan samen te voegen. Zo wil hij ook dat Arnhem in navolging van Amsterdam een Open Kantoren- en Winkeldag organiseert, waar in leegstaande panden voorbeelden worden gegeven van 'geslaagde transities'.

Het doel is uiteindelijk om de leegstaande panden weer onder de aandacht te brengen van onder meer vastgoedontwikkelaars, die het een definitieve bestemming kunnen geven. Daarmee ontstaat er een win-winsituatie voor de alle betrokkenen, stelt het raadslid. De gemeente Arnhem liep vorig jaar door de leegstand bijvoorbeeld een miljoen euro inkomsten aan ozb-belasting mis, zegt hij. Om de schade te compenseren verhogen veel gemeenten de belasting voor winkeliers, tot onvrede van Detailhandel Nederland.

Eerder: Hoger ozb-tarief raakt winkeliers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!