Doorstart iCentre onder BAS Group

BAS Group neemt 25 van de 34 winkels van Apple-verkoper iCentre over. Het moederconcern van Dixons en MyCom zette woensdagavond de handtekening voor de overname van de elektronicaketen, die maandag failliet werd verklaard.

De overgenomen winkels gaan vandaag weer open. Zo werd gisteren nog snel een nieuwe balie geplaatst in de vestiging in de Amsterdamse Bijenkorf, meldt De Financiële Telegraaf. Door de doorstart behouden driehonderd van de vierhonderd werknemers hun baan.

BAS Group zegt de iCentre-winkels met logistiek en automatisering vanuit de eigen organisatie in Almere zonder extra kosten aan te kunnen sturen. Het hoofdkantoor van iCentre Group in Uitgeest wordt zodoende niet overgenomen, waardoor daar 35 mensen op straat komen te staan. Daarbij sluiten de vestigingen in Alphen aan den Rijn, Assen, Den Haag, Lelystad, Sneek, Uitgeest, Veenendaal, Zaandam en een van de drie winkels in Amsterdam (Raadhuisstraat).

Nu de overname een feit is, zal BAS Group alle openstaande bestellingen alsnog leveren. "Er zal geen gedupeerde consument zijn", zegt een woordvoerder tegen Het Financieele Dagblad.

Eerder: Winkelketen iCentre failliet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!