Rotterdam keurt bouw tweede Koopgoot goed

De Rotterdamse gemeenteraad heeft de plannen voor het bouwen van het nieuwe winkelhart Forum goedgekeurd. Deze tweede Koopgoot komt tussen de Lijnbaan, het Binnenwegplein en de al ontwikkelde Koopgoot, meldt Vastgoedmarkt vrijdag. Het project omvat onder meer 35.000 m2 aan winkels en restaurants, waarvan 6.000 m2 herontwikkeling.

Tegen de nieuwbouw is vooral veel weerstand onder winkeliers uit het stadscentrum, tot begrip van PvdA-raadslid Tom Harreman. "Maar de winkelleegstand in het centrum ligt onder het gemiddelde en dit project past op deze plek en bij onze ambitie om meer bewoners, meer reuring in de binnenstad te krijgen", zegt hij. Daarbij wijst hij op de nieuwe, aanvullende formules die in de winkelruimtes moeten komen.

Leefbaar Rotterdam verwacht als gevolg van Forum meer winkelleegstand in het hart van de binnenstad. Fractievoorzitter Ronald Schneider spiegelt de ontwikkelingen aan de kantorenmarkt. Daar worden nieuwe gebouwen wel gevuld, maar komen bestaande kantoren leeg te staan, stelt hij. "Forum gaat dat effect ook opleveren."

Eerder: Miljoeneninvestering in tweede Koopgoot

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!