Starbucks betaalt belasting in Groot-Brittannië

Koffieketen Starbucks heeft in Groot-Brittannië voor de tweede keer sinds 2008 belasting betaald. Het gaat om de afdracht van vijf miljoen pond aan vennootschapsbelasting over het afgelopen half jaar. Vorig jaar ontstond in Engeland ophef over trucs van de keten om in Engeland nauwelijks belasting te betalen.

De keten kwam onder vuur te liggen in een publiek debat over belastingontwijking van grote bedrijven. Starbucks is vijftien jaar gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, gaf een keer eerder aan winst te hebben gemaakt. Tegenover de BBC heeft het bedrijf laten weten geluisterd te hebben naar zijn klanten. Starbucks heeft ervoor gekozen om bepaalde aftrekmogelijkheden niet te gebruiken. Daardoor moet dit jaar in totaal tien miljoen pond aan belasting worden betaald.

Volgens De Telegraaf leed Starbucks het afgelopen jaar een verlies van meer dan dertig miljoen pond in Groot-Brittannië. Er gingen vorig jaar dertig Britse vestigingen dicht en dit jaar zou Starbucks nog eens 25 tot dertig winkels willen sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!